Strategisch I-adviseur

(36 uur)

Apply now

Company information

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.
 
Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.
 
Team Regie- en Change Organisatie
De manier waarop burgers, bedrijven en overheid met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen is sterk in ontwikkeling en ziet er in de toekomst heel anders uit dan we nu kunnen bedenken. Gemeente Westland is een moderne dienstverlener en wil deze snelle ontwikkelingen continu in haar dienstverlening integreren. Om dit in goede banen te leiden is een wendbare, goed geïnformeerde en proactieve ICT-organisatie nodig. Hiervoor is een Regie- en Change Organisatie opgezet die innovatie, strategie en verandering vormgeeft in het ICT-domein. Voor deze Regie- en Change Organisatie zoeken wij professionals die - samen met de huidige medewerkers - deze nieuwe organisatie gaan opbouwen en invulling geven aan ICT-processen op het gebied van Beleid & Sturing, Dienstverlening & Advies, Project- & Changemanagement en Leveranciers- & Contractmanagement.

Function description

Door je inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en je actuele kennis van landelijke en technologische ontwikkelingen, sla je een brug tussen business- en IT-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen levert dat ons een realistische visie en strategie op. Als echte netwerker sta je voortdurend in contact met je stakeholders. Ook beschik je over:

 • Een wo-opleiding, bijvoorbeeld informatica, bedrijfs- of bestuurskunde.
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met datamanagement, business intelligence, ICT (out)sourcing, architectuur,  security en 'best practices' binnen de informatievoorziening.

Vanzelfsprekend breng je de nodige inhoudelijke kennis mee. Maar je bent vooral in staat om invulling te geven aan de feitelijke verandering. Je weet collega’s te betrekken, enthousiasmeert en legt uit over het hoe en waarom. Je bent doortastend, hebt het vermogen om breed te kijken (en te doen!) en beschikt over een flinke dosis creativiteit. Dat je graag en goed samenwerkt met anderen, resultaatgericht en communicatief vaardig bent en planmatig kunt werken, mag voor jou als professional geen verrassing zijn.

Function Requirements

Opleidingseisen

 • WO opleiding, richting informatica, bedrijfs- of bestuurskundig of gelijkwaardig.
 • Tenminste 3-5 jaar aantoonbare vakinhoudelijke ervaring in het vakgebied informatiemanagement, bij voorkeur in een politieke omgeving.

Kennis en vaardigheden

 • Draagt verantwoordelijkheid voor strategische advisering over sourcing en advies en draagt verantwoordelijkheid voor strategische informatieverzameling en verwerking ten behoeve van de ondersteuning van de CIO
 • Heeft actuele kennis van de landelijke en technologische ontwikkelingen.
 • Heeft sterk inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur, de organisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingscircuits.
 • Kan een brug slaan tussen business- en IT-doelstellingen.
 • Heeft kennis van gemeentelijke processen in het algemeen en is in staat te begrijpen welke vereisten aan de informatievoorziening kunnen, of zouden moeten worden gesteld vanuit de business.
 • Heeft kennis van, en ervaring met data management, Business Intelligence, ICT (out ) sourcing, ICT-Architectuur & Security.

Specifieke Competenties

 • Visionair, netwerker en analytisch vermogen.

Job conditions

Met jouw inhoudelijke professionaliteit en inspirerende, innovatieve instelling lever je een belangrijke en zichtbare bijdrage aan het succes van de Regie en Change Organisatie. Samen met je 22 collega’s bouw je aan een excellente, toekomstgerichte IT-dienstverlening voor onze medewerkers, burgers, ondernemers en instellingen. Verder hebben we voor jou:
 

 • Een baan waarin geen werkdag hetzelfde zal zijn.
 • Een salaris van maximaal € 5.699,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Flexibele werktijden en thuiswerken passen bij ons eigentijds werken. Daarvoor wordt een laptop en een telefoon beschikbaar gesteld.
 • Een pensioenregeling via het ABP.
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van extra vakantie-uren. Ook kan het ingezet worden als fiscaalvriendelijke regeling voor het aanschaffen van een fiets of ter aanvulling op de reiskosten woon-werk.

Het betreft een functie voor 36 uur per week voor de periode van een jaar. Bij goed functioneren is er na een jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contact information

Wil je meer informatie, neem dan contact op met S. (Sjoerd) Bruinsma via telefoonnummer (0174) 67 2224.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 31 december 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now