Beleidsmedewerker Cultuurhistorisch Erfgoed

28 uur

Apply now

Company information

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Function description

‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Beleidsmedewerker Cultuurhistorisch Erfgoed bij Gemeente Westland.

De gemeente Westland heeft behoefte aan beleid op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed. Er is beleid uit 2005 op het gebied van erfgoed dat hoognodig aan revisie toe is.  Dit binnen de kaders van de omgevingswet/ de omgevingsvisie. Het gaat om een cultuurhistorische analyse van het Westland met daarin meegenomen archeologie, monumenten, dorps- en stadsgezichten, geomorfologie/landschapsontwikkeling, kerken, funerair erfgoed etc. gevolgd door beleidsontwikkeling. Er is veel informatie binnen de gemeente (stedenbouw, historisch archief), het Westlands Museum, het Hoogheemraadschap van Delfland, bij de historische verenigingen en bij andere partijen. Je werkt in dit traject intensief samen met deze partijen. Jouw taak is de informatie overzichtelijk te ordenen als basis voor een door jou op te stellen koers, het erfgoedbeleid. Je maakt een abstractie naar de speerpunten van beleid.

Vanzelfsprekend werk je binnen de gemeenten in een politiek/bestuurlijke omgeving. Afstemming met je bestuurlijk opdrachtgever, de verantwoordelijk wethouder, hoort daarbij. Het erfgoedbeleid wordt vastgesteld door de raad dus je zal de raad ook mee moeten nemen in de beleidsontwikkeling voorafgaand aan de vaststelling van het beleid.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet

In deze functie heb je nooit een standaard werkdag maar het kan er als volgt uit zien.

‘s Ochtends heb je overleg met je collega van cultuur en stedenbouw over het vorm te geven beleid cultureel erfgoed. Daarna heb je afstemming met financiën over de benodigde financiële middelen. Tussendoor ontvang je nog een telefoontje met een vraag van een collega. Uiteraard pak je dit zo snel mogelijk op.

Na de lunch heb je bestuurlijke afstemming met de verantwoordelijk wethouder. Vervolgens heb je overleg met een historische werkgroep over de te benoemen speerpunten in het beleid.  Met nog een onverwacht telefoongesprek en het afhandelen van je mail tussendoor vliegt de tijd.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Function Requirements

Je hebt:

 • Een HBO+ of academische opleiding op cultuurhistorisch vlak
 • Kennis van en ervaring met de ontwikkeling van erfgoedbeleid  
 • Een prima antenne voor complexe politiek, bestuurlijke en omgevingsbelangen

En verder:

 • Je bent in staat om op basis van een grote hoeveelheid informatie een koers te ontwikkelen
 • Je organiseert en stimuleert actieve en creatieve processen waarbij je in de samenwerking op zoek bent naar de toegevoegde waarde. Bij dit alles blijf je het concrete, realistische en toetsbare doel voor ogen houden en stel je bij wanneer dit nodig is.
 • Je bent goed in staat een juiste aanpak te kiezen voor een integraal resultaat afhankelijk van de situatie en mogelijkheden en daarbij houd je rekening met verschillende factoren waaronder de organisatie van het speelveld, eigen prioriteiten en belangen en die van anderen, schaalgrootte en samenwerkingspartners.

Job conditions

 • Een salaris van maximaal € 5.169,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).

Het betreft een tijdelijke functie voor 28 uur per week voor de periode van 9 maanden.

Contact information

Als je interesse hebt in deze functie voor 28 uur, solliciteer dan vóór 3 december 2021.

Meer weten? Neem contact op met Erik Hofstede Teammanager Beleid: bel 06-46625731 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply now