Medewerker Backoffice

Apply now

Company information

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’.
Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.
Onze medewerkers en studenten bieden we een veilige en gezonde werk- en studeeromgeving die voldoet aan wet- en regelgeving. Hieraan wordt invulling aangegeven door de Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) kolom. Deze KAM kolom bestaat uit medewerkers van Veiligheid & Milieu (onderdeel van de afdeling Vastgoed en huisvesting van het Facilitair Bedrijf) en KAM medewerkers die werkzaam zijn voor de verschillende organisatie onderdelen. Het team Veiligheid en Milieu heeft hierbij de  verantwoordelijkheid voor het WUR-brede beleid en de KAM medewerkers zorgen voor de uitvoering van dit beleid.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: 
lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Function description

Ben jij op zoek naar een baan in de snel veranderende wereld van de bibliotheek? Houd je wel van een beetje pionieren en een afwisselend takenpakket? Geeft het werken met verschillende systemen en collega’s jou een kick en ben jij leergierig met een hands-on mentaliteit? Dan gaan we graag in gesprek met jou!
 
Voor ons team Collection management zijn we op zoek naar een nieuwe collega:
All round back office medewerker
(32 uur)
Samen met je collega’s werk je aan zowel de fysieke (papieren) collectie van de bibliotheek als aan ontsluiting van alles wat (digitaal) gepubliceerd wordt door onderzoekers van Wageningen University & Research. Jij zal, uiteraard na een goede inwerkperiode, gaan werken voor de teams Collection Management (je thuisbasis) en Research Information.
WAT GA JIJ DOEN?
Als allround back office medewerker beschik je over brede kennis van systemen en werkprocessen en verzet je werk waar nodig. In overleg met je collega’s bekijk je waar de grootste (klant)vraag ligt en daar ga je aan de slag. 
Je basis is team Collection management. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het beheer van de papieren collectie in het magazijn en in het catalogussysteem WorldShare Management Services. Taken die hierbij horen zijn:

 • Zorgen voor voorbewerking en plaatsing van boeken en tijdschriften;
 • Het op orde houden van het magazijn;
 • Het ophalen van aangevraagd materiaal;
 • Meewerken in een project “deselectie” ;
 • Scannen van publicaties;
 • Verwerken van IBL-aanvragen.
 
Daarnaast werk je ook voor het team Research Information. Dit team zorgt voor het vastleggen en metadateren van alles wat gepubliceerd is door Wageningen University and Research (WUR). Dit gebeurt met behulp van het  Research Information System (RIS) Pure. Belangrijkste taken waar jij aan werkt zijn;
 • Metadata en full text bestanden van WUR publicaties invoeren én controleren;
 • Importeren van wetenschappelijke artikelen vanuit externe databases (Scopus);
 • Bijhouden van invoer vanuit bepaalde uitgevers en tijdschriften;
 • Afhandelen van vragen van ondersteuners en wetenschappers rond de kwaliteit van de metadata.
Word jij enthousiast van deze afwisselende functie? Dan liggen er voor jou bij Wageningen University & Research interessante uitdagingen te wachten.
 

Function Requirements

 • Je hebt een MBO4 opleiding of werk- en denkniveau;
 • Je bent digitaal vaardig, je maakt je een nieuw systeem snel eigen;
 • Je bent accuraat en werkt efficiënt, zowel zelfstandig als samen met collega’s;
 • Je communiceert makkelijk, zowel met collega’s als met klanten, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen zowel binnen de bibliotheek als in de wetenschappelijke wereld;
 • Heb je al ervaring met WMS of met Pure? Dan is dat natuurlijk een mooie pré.

Job conditions

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;

 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
 • Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.475,- tot maximaal €3.262,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7).
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.
 

Contact information

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Claudia Böhme (Hoofd Collecties, Wageningen University & Research - Library), telefoon 0317 482519.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Adrielle Bloemendaal (HR adviseur), telefoon 0317 480266 of email adrielle.bloemendaal@wur.nl
 
Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Deze vacature staat open tot en met zondag 30 januari 2022.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze 
inclusiviteits pagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een 
functiebeperking
 

Apply now