Informatiespecialist DIV / Recordmanager

Apply now

Company information

De afdeling Documentmanagement & Logistiek valt onder het Facilitair Bedrijf, een onderdeel van Wageningen University & Research.
 
Het Facilitair Bedrijf ontwikkelt en beheert de fysieke- en digitale werkomgeving van Wageningen University & Research en ondersteunt medewerkers en studenten in het gebruik daarvan. In deze transitie van fysiek naar digitaal werkt Documentmanagement & Logistiek samen met de Bibliotheek en IT. Werken in multidisciplinaire teams en agile werken zijn belangrijke veranderingen in deze transitie. De informatiespecialist DIV / recordmanager krijgt daarin een belangrijke rol. Het motto “grip op Informatie” is de leidraad van ons werken.
 
‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Dat is de missie van Wageningen University & Research. Zo’n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan 100 landen werken overal ter wereld op het terrein van gezonde voeding en leefomgeving.  Wageningen University & Research is een organisatie met internationale impact en maakt grote stappen in haar informatievoorziening. In 2018  vierden wij ons 100-jarig bestaan en we zijn al volop bezig met de volgende honderd jaar met voor IT belangrijke thema’s zoals data driven science en digitalisering en flexibilisering van het (online) onderwijs.
 

Function description

Word jij enthousiast van het continue verbeteren van de kwaliteit van (digitale) informatiehuishouding en is het vertalen van wet- en regelgeving naar procedures en werkwijzen jou op het lijf geschreven? Lees dan verder want dan zoeken we jou!
 
Bij de afdeling Documentmanagement en Logistiek van Wageningen University & Research zoeken wij een:
 
Informatiespecialist DIV / Recordmanager 
 
De komende jaren zetten we binnen Wageningen Universiteit & Research flinke stappen op het gebied van digitalisering van werkprocessen, gegevensgebruik en documentaire informatie. Hierbij speel je als Informatiespecialist DIV / Recordmanager, vanuit de afdeling Documentmanagement en Logistiek, een cruciale rol. Je werkt aan de instandhouding en systematische verbetering van de kwaliteit van de documentaire informatiehuishouding en het behoud van bedrijfskritische informatie.
 
Hierin werk je niet alleen. Als teamspeler ben je samen met 2 collega Informatiespecialisten DIV / Recordmanagers verantwoordelijk voor het ontwikkelen, invoeren en beheren van het tactische beleid voor het recordmanagement van de organisatie. Hierbij volg je alle organisatie- en vakspecifieke relevante wetten, regelingen en normen.
Tevens vertalen jullie, samen met de recordbeheerders, het tactische beleid van het recordmanagement naar het operationele beleid voor recordbeheer.
 
Je adviseert, ondersteunt, stimuleert en overtuigt klanten en gebruikers (medewerkers en onderzoekers) omtrent de ontwikkelingen en toepassing van het digitale informatiebeheer en informatiegebruik. Je bent daarmee sparringpartner bij vraagstukken met betrekking tot (digitale) archivering op korte en lange termijn.

 

Function Requirements

 • Je hebt een afgeronde BSc of MSc–opleiding. Voor ons mag dit divers zijn;
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen in het vakgebied m.b.t. onderwerpen als digitalisering, informatiebeleid, procesoptimalisatie en auditing.
 • Inmiddels heb je al 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • We verwachten van je dat je op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving (AVG, Wet Open Overheid, Archiefwet) en je dit kunt vertalen naar procedures, richtlijnen en werkwijzen t.b.v. Wageningen University & Research.
 • Je hebt kennis van IT en kunt meedenken over datamanagement, content management, workflow management, business intelligence, metadata management.
 • Ook vraagt deze rol specifieke persoonlijke competenties zoals goede advies-, communicatie- en sociale vaardigheden en beschikt over een goede dosis daadkracht. Daarnaast ben je klant- en resultaatgericht, werk je graag samen in een team en ben je een innovatief en creatief denker.

Job conditions

 • Een uitdagende functie met een marktconform salaris. Dit bedraagt maximaal voor een kandidaat op medior level max € 3887,- en voor een senior kandidaat € 4330,- bruto per maand. Dit is bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10). Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte is bespreekbaar;
 • De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • 8% vakantietoeslag;
 • een vaste eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • een eigentijds mobiliteitspakket waaronder een fietsplan;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen, in overleg met de collega's zo worden vastgesteld dat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling (via ABP);
 • Je kunt tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten.
 • Wij stimuleren doorgroeimogelijkheden met uitstekende opleidingsmogelijkheden en een actief intern recruitment beleid.

Contact information

Aanvullende informatie over de vacature en aanstelling, kun je verkrijgen bij mevr. Milly Rieff,
HR Adviseur, per email milly.rieff@wur.nl

Deze vacature staat open tot donderdag 28 maart 2019.
Je kan via de sollicitatiekoppeling op deze site reageren.

 
 

Apply now