Adviseur Informatiebeheer, 1 fte voor 36 uur

Adviseur Informatiebeheer, 1 fte voor 36 uur
Ben jij onze nieuwe collega voor #TeamNW? Een adviseur die begrijpt dat we alles doen voor de inwoners en ondernemers en enthousiast wordt van het verbeteren van informatiebebeer en onze digitale informatiehuishouding?
 

Apply now

Company information

Over ons
Werken in Nissewaard betekent samenwerken in het beste van twee werelden: het stadse en het landelijke. In onze moderne organisatie met open cultuur krijg je de ruimte zelf je bijdrage te leveren om zo het verschil te maken voor Nissewaard. De inwoners, ondernemers en organisaties zijn onze drijfveer om van Nissewaard een mooiere plek te maken. We groeien naar een organisatie die leert, goede en snelle diensten en producten levert, proactief en creatief is, maar we zijn er nog niet.
Wij zijn #TeamNW en willen dat onze medewerkers zichzelf constant aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee vanzelfsprekend voor ons. Deze lerende organisatie maken we graag samen. En met ‘we’ bedoelen we samen met jou!
 

Function description

Wat je gaat doen
Als Adviseur Informatiebeheer geef je samen met collega’s richting aan het duurzaam beheren van (digitale) informatie voor de toekomst en draag je bij aan de professionalisering van onze informatiehuishouding.

Voor deze nieuwe functie zijn wij op zoek naar iemand die enthousiast is over het vak van informatiebeheer in de volle breedte met de passende werkervaring.
Belangrijk is dat jij energie krijgt om bij te dragen aan kwaliteitsverbeteringen van onze duurzame informatiehuishouding met als doel een transparant informatiebeheerplan te realiseren en te onderhouden. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met een kleine groep van collega’s. In voorkomende gevallen treedt je op als projectleider bij grotere projecten (denk aan een doorontwikkeling van zaakgericht werken of implementatie van nieuwe wetgeving)

Op hoofdlijn denk je mee over de toekomst van informatiebeheer, waarbij je een visie en beleid ontwikkelt met een coördinerende rol binnen de subgroep van informatiebeheer. Naast het vak informatiebeheer ben je ook in staat relaties te leggen met andere informatievoorzieningsvraagstukken

Het is voor ons van waarde als de onderstaande kenmerken terugkomen van in jouw profiel:
 

 • Je hebt een Hbo werk -en denkniveau;
 • Je hebt werkervaring op tactisch niveau op het vakgebied van informatiebeheer/informatievoorziening;
 • Je hebt kennis van projectmatig werken;
 • Je bent bekend met relevante kaders, regelgeving op het gebied van informatiebeheer;
 • Je bent in staat heldere analyses te maken van processen en procedures en deze te vertalen naar verbeteringen;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van rapporten en beleidsnotities die toegankelijk zijn voor een brede doelgroep;
 • Je bent bekend met de Wet Open Overheid;
 • Je kunt makkelijk schakelen met diverse teams over wensen en eisen aan onze informatiehuishouding.
 
De gemeente Nissewaard is een ambitieuze gemeente maar we zijn geen koploper. We willen
data gedreven werken, adaptief zijn én robuust. Het is belangrijk dat we meegaan met de marktontwikkelingen. De komende jaren zetten we vol in op de overgang naar de cloud en een nieuwe digitale werkplek. Dit betekent nogal wat voor onze informatiehuishouding.
Is alles dan al uitgedokterd en ingekleurd? Nee, absoluut niet. We doen dit graag met jou en jouw toekomstige collega’s.
 

Function Requirements

Wie jij bent
Je werkt graag in een open en persoonlijke cultuur. Je leert door te doen en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Elke dag probeer je in kleine stapjes jouw werk te vernieuwen en te verbeteren, waarbij je je samen met je collega’s verantwoordelijk voelt voor de resultaten.
Jij herkent jezelf in het onderstaande:
                              
Je hebt een hbo werk- en denkniveau. Dit kun je aantonen door een behaalde hbo-opleiding maar nog belangrijker vinden wij dat jij je hebt ontwikkeld in de praktijk en hiermee de benodigde competenties hebt verworven om een goede invulling te kunnen geven aan de functie. 
Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk. Samenwerken geeft jou energie.

Het lukt jou om de vakafdeling(en) vanuit jouw rol te ondersteunen met de verdere digitalisering van hun processen. Je voelt verantwoordelijkheid voor jouw werkzaamheden en toont eigenaarschap voor jouw rol. Je bent niet bang om feedback te ontvangen maar ook niet om te geven. Je straalt  vertrouwen uit en jouw basishouding is dat de klant centraal staat. Het principe van continue verbeteren is een drijfveer van je.

Denk je dat deze rol jou op het lijf geschreven is? Dan nodigen wij jou van harte uit om toch te solliciteren.
 

Job conditions

Wat we bieden

 • Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring, kennis en talent en bedraagt maximaal € 5.009,00 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je naar eigen behoefte besteden aan extra inkomen, extra verlof of opleiding(en).
 • De gemeente heeft hybride werken als standaard en faciliteert dit onder andere met een thuiswerkvergoeding en een vergoeding voor de thuiswerkplek.
 • Je krijgt ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Wij hebben vertrouwen in jou en daarom is er ruimte voor flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

Contact information

Vragen?
Neem dan contact op met:
Tamara Dauvillier, Teamleider Informatievoorziening. Bereikbaar op 06 22 825 947, waarbij de voorkeur is om via een kort berichtje een belmoment af te stemmen. Ook bereikbaar via mail natuurlijk: te.dauvillier@nissewaard.nl

Solliciteer!
Vertel ons waarom jij bij #TeamNW wilt werken en waarom je graag in aanmerking komt voor deze vacature . Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

 

Apply now