Coördinator Semistatisch Archief

Apply now

Company information

Ga jij enthousiast bij de gemeente Leeuwarden aan de slag om de analoge en digitale bestanden gereed te maken voor overdracht naar de archiefbewaarplaats? 

De functie is tweeledig. Aan de ene kant begeleidt en voer je het reguliere operationele werk van het semi-statisch archief (semsta) uit zoals de jaarlijkse vernietiging, de dienstverlening aan de gemeentelijke organisatie en het toegankelijk maken en vervolgens overbrengen van archiefdelen naar het HCL. Aan de andere kant is het de bedoeling dat je vanuit het perspectief van het HCL in gesprek gaat met de Record Management expert en recordbeheerders van de afdeling IM en team DI over de wijze van aanleveren van digitaal materiaal. Het is te voorzien dat deze functie in de loop der jaren langzaam zal verschuiven van het HCL naar IM. Belangrijkste gesprekspartners voor je zijn: HCL, Gemeentearchivaris, afdeling IM (expert RM en recordbeheerders) en team DI.

Function description

Herken jij jezelf in de volgende punten?

  • Je hebt een afgeronde HBO bachelor opleiding
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het moderne records management
  • Je hebt affiniteit met archieven
  • Je hebt kennis van waarderen, selecteren en vernietigen (je kunt de gemeentelijke selectielijsten toepassen)
  • Je beschikt over basiskennis van de archivistiek
  • Je begrijpt gemeentelijke processen en hebt inzicht in de informatiestromen van de gemeente en de aangesloten samenwerkingsverbanden
  • Je bent bereid actief je kennis aan te vullen en uit te breiden
  • Je bent bereid je te verdiepen in de strekking van de Archiefwet, de Wet Open Overheid en de AVG
  • Je bent organisatorisch en communicatief sterk ingesteld
  • Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld

Function Requirements

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 125.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met bijna tweeduizend medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad. Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is onderdeel van de dienst Fysiek Domein. Het is de wettelijke archiefbewaarplaats van de gemeente Leeuwarden. Het HCL profileert zich actief als het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving.Het HCL beheert archieven van de gemeente Leeuwarden en rechtsvoorgangers, van particuliere instellingen (zoals kerken, bedrijven, verenigingen) en van particulieren. Ook beschikt het over een grote collectie foto’s, kaarten, tekeningen, kranten en audio- visueel materiaal. Veel daarvan is digitaal beschikbaar via internet. Het HCL treedt actief naar buiten bijvoorbeeld via tentoonstellingen en educatieve activiteiten voor het onderwijs. Het HCL beheert verder de gemeentelijke kunstcollectie, de bekende Leeuwarder toren de Oldehove en het Pier Pander Museum.
Het HCL telt ongeveer 25 medewerkers (en ongeveer 120 vrijwilligers), verdeeld in twee teams: Historische Informatie (de frontoffice) en Behouden & Bewerken (de backoffice). Semsta is organisatorisch in het B&B team ondergebracht.
Bij semsta werken 4 collega’s en die hebben een werkplek in het gemeentehuis.

Job conditions

We zoeken een collega voor een periode van eén jaar, met daarna mogelijkheid tot een vast contract. Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal
€ 4.208, schaal 9.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact information

De sluitingsdatum voor deze vacature is 29 september 2022.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Meindert Seffinga, Sectormanager HCL, 058 751 2532.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Karin Vink, Adviseur W&S,
06-15201633.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten. Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. 

Apply now