Informatiearchitect

Apply now

Company information

De afdeling Informatie Management van het Shared Servicecentrum (SSC) is op zoek naar een Informatiearchitect voor 32-36 uur per week.

Door ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening en de daaruit volgende ambities, is er behoefte aan adviseringscapaciteit op zowel strategische als tactische vraagstukken met betrekking tot informatiearchitectuur.

Als informatiearchitect adviseer je op het gebied van de I strategie en het gemeentelijk informatiebeleid en doe je dit in afstemming met het afdelingshoofd IM, de informatiearchitect, de informatiemanager, de gegevensmanager, de informatieadviseurs, de regisseurs van de I strategie pijlers en de CISO. Daarnaast stemt de informatiearchitect dit af met de beleidscollega’s van de samenwerkingspartners.

Je rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van de manager IM en werkt nauw samen met collega architecten (Informatiearchitect en ICT architect), de informatiemanager en de regisseurs van de pijlers van de I strategie (Common ground, Data, Cloud en generieke voorzieningen).

Behoefte is aan een informatiearchitect die ‘hands on’ kan adviseren binnen een breed scala aan projecten en ontwikkelingen binnen de organisatie. De informatiearchitect is in staat snel te schakelen met de vakafdelingen, tussen projecten en binnen informatievoorziening. De informatiearchitect bewaakt op hoofdlijnen de informatiearchitectuur en samenhang tussen de projecten en ontwikkelingen en toetst deze aan de hand van de Basis Startarchitectuur en de I strategie die momenteel gevormd wordt.

Op onder meer de volgende onderwerpen en projecten wordt de informatiearchitect ingezet om te adviseren vanuit het perspectief van informatiemanagement en informatiearchitectuur:

 • Common ground
 • Datagedreven werken
 • Cloud transitie
 • Inzet en creëren van generieke voorzieningen
 • Digital twin
 • Wet open overheid
 • 3D technologie
 • Burgerparticipatie
 • Omgevingswet

Function description

Als informatiearchitect ben je een communicatief en analytisch sterk persoon. Je hebt een proactieve en coachende wijze van werken. Daarnaast beschik je over:
 

 • Een afgeronde Hbo-opleiding of hoger met vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring op het gebied van informatiemanagement vanuit rollen als Informatiemanager/Informatiearchitect/Informatieadviseur
 • Kennis van gemeentelijke processen en ervaring met werken binnen een (grote) overheidsorganisatie
 • Aantoonbare advies- en schrijfvaardigheden

Function Requirements

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 124.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n duizend medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad.

Het Shared Servicecentrum van de gemeente Leeuwarden ondersteunt de werkzaamheden van het bestuur en het ambtelijk apparaat. De afdeling IM is binnen het Servicecentrum verantwoordelijk voor advisering en ondersteuning op het brede gebied van informatievoorziening en recordmanagement.  

Job conditions

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.831,- (functieschaal 10A, salarisschaal 1-10-2020) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van het contract voor onbepaalde tijd.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact information

De sluitingsdatum voor deze vacature is zondag 6 februari 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 6 of 7.

Heb je vragen over de functie dan kan je contact opnemen met Elsbeth van Haselen, Hoofd informatiemanagement, telefoonnummer 058 233 9063.

Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.
 

Apply now