Gemeentearchivaris

Gemeente Ede Als Gemeentearchivaris van Ede, Barneveld en Scherpenzeel werk je aan de ambities van de drie gemeenten. Je komt in dienst van de gemeente Ede en wordt aangewezen als gemeentearchivaris van de drie gemeenten. Je bent boegbeeld op het gebied van erfgoed en zet stappen in de digitale toegankelijkheid van informatie. Jij hebt gevoel voor het verleden én de toekomst. Solliciteer en maak werk van Ede, Barneveld en Scherpenzeel!
 

Apply now

Function description

Als gemeentearchivaris Barneveld, Ede en Scherpenzeel neem je partijen mee in de ontwikkeling van digitale beschikbaarstelling van archief. Je opereert als erfgoedboegbeeld en werkt daarin samen met externe en interne partijen. Je neemt verschillende rollen in. Je kunt projecten leiden, onderzoek uitvoeren, adviseren en besluiten nemen op openbaarheid. Je hebt affiniteit met educatie en werkt graag samen met de vele vrijwilligers van de gemeentearchieven.

Als gemeentearchivaris beheer je de archiefbewaarplaats en houd je samen met de archiefinspecteurs toezicht. Je bent dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegankelijkheid van informatie. Je beheert bovendien de gemeentelijke kunstcollectie. Je adviseert op het gebied van e-depot, DMS en andere systemen en je speelt een rol in het formuleren van kaders voor de digitale informatiehuishouding van de gemeente. Je draagt bij aan de beschikbaarstelling van informatie om de (digitale) dienstverlening te verbeteren.

We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een samenwerking tussen de archieven van Ede, Barneveld en Scherpenzeel. Je verdeelt je aandacht dus over drie organisaties. Dit doe je samen met de nog aan te stellen Afdelingsmanager Archief voor Ede en Barneveld. Je hebt een heldere visie op de bijdrage die het gemeentearchief moet leveren om de grote opgaven in de samenleving te realiseren/ondersteunen. Je kent jezelf en bent je bewust van je eigen gedrag en de invloed daarvan op anderen. Je staat open voor feedback en je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 

Function Requirements

Jij bent een enthousiaste persoonlijkheid met:  

 • Aantoonbare meerjarige ervaring op het gebied van duurzame toegankelijkheid en/of erfgoed;
 • Diploma Archivistiek;
 • Affiniteit met digitalisering én met geschiedenis en erfgoed;
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, of aantoonbaar werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met informatiemanagement en/of informatiebeheer;
 • Ervaring binnen diverse organisaties;
 • Ervaring met e-depot is een pré.
Jouw profiel
In de rol van gemeentearchivaris ben je een stevige persoonlijkheid. Je bent zichtbaar en enthousiast. Je bent in staat je representatieve taken met verve uit te voeren en je straalt trots uit voor de historie van de organisaties waar je voor werkt.  Je bent in staat verbinding te leggen op diverse niveaus; zowel binnen als tussen de teams, als met diverse externe partijen en de vrijwilligers.

Meer over jouw toekomstige collega’s
De afdeling Archief Ede (20 personen) en het team Archief Barneveld (20 personen) zorgen voor het totale records-management: van het aanmaken van een zaak (en daarvoor) tot en met vernietiging of blijvende bewaring. Op de afdeling wordt een verscheidenheid aan taken uitgevoerd: dienstverlening, zowel digitaal als in de studiezaal, functioneel applicatiebeheer, metadatering, bibliotheek, beheer van de gemeentelijke kunstcollectie, erfgoededucatie, inspectie, behoud-werkzaamheden.
Het vakgebied is volop in ontwikkeling, waardoor Archief een centrale speler is in interne en externe ontwikkelingen zoals: digitaal en zaakgericht werken, e-depot en vraagstukken op het gebied van openbaarheid, privacy, hergebruik en auteursrechten. Extra bijzonder is dat bij het gemeentearchief/de gemeentearchieven dagelijks vrijwilligers werkzaam zijn om archieven beschikbaar te maken.

Job conditions

We schetsen het aantrekkelijke plaatje nog even voor je: veel ruimte voor initiatief, grote verantwoordelijkheid en een enthousiast en divers team. Je wordt bij de gemeente Ede goed beloond:

 • Een functie voor 28 - 32 uur per week.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
 • Alle ruimte voor plaats- en tijdonafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Contact information

Wil jij het verleden én de toekomst van Ede vormgeven? Reageer dan door op de sollicitatieknop te drukken en verstuur je CV en motivatiebrief. Per mail verstuurde sollicitaties nemen we niet mee in het proces. Je kunt reageren t/m zondag 1 maart 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 11 maart 2020.
  
Voor meer informatie over deze vacature:
Anthony Steinvoorte, Concerndirectie via anthony.steinvoorte@ede.nl of 0318-680185
 
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Ruben van de Pol, Recruiter via ruben.van.de.pol@ede.nl of 06-39878406.
 

Apply now