Adviseur informatiemanagement

Gemeente Dordrecht Ben jij die informatie manager die kansen ziet en anderen hier graag over adviseert? Lees dan zeker verder.
 

Apply now

Company information

Welkom in de stad Dordrecht!
Dordrecht is met 118.667 inwoners de vijfde gemeente van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad Dordrecht maakt deel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden die ongeveer 280.000 inwoners telt. Als stad zijn we volop in beweging, waarbij we jouw advies heel goed kunnen gebruiken. Het potentieel van (slimme) ICT en data applicaties is enorm in ondersteuning van de informatiebehoefte van ons werk voor en samen met de stad. Dit biedt tal van kansen en vraagt tevens kaders. Wij zijn op dit moment nog niet in staat om deze kansen volledig uit te nutten.

Je komt te werken in het cluster Versterking Bestuur en Organisatie (VBO) onder kernteam Organisatie en Bedrijfsvoering. Onderdeel van dit team zijn adviseurs data, Informatiemanagement en –beveiliging. De uitdaging van het cluster is om krachtig en deskundige advisering op uiteenlopende vraagstukken te combineren met heldere kaderstelling, alert toezicht en uitstekende dienstverlening. Wij werken samen vanuit het principe van zelforganisatie.

In de regio van de Drechtsteden werken we met 6 andere gemeenten en enkele andere organisaties samen op het gebied van o.a. ICT. Concreet betekent dit dat je veel samenwerkt met regionale partijen zoals het Servicecentrum Drechtsteden en het Chief Information Office. Daarnaast heb je veel contact met collega's uit de lijn, andere adviseurs en opdrachtgevers.
 

Function description

De huidige situatie
Onze informatievoorziening is voor een deel verouderd en sluit daarom niet altijd goed aan op de nieuwe informatiebehoefte. Ook is er behoefte aan versterking van het ICT opdrachtgeverschap en het ICT bewustzijn. Als adviseur informatiemanagement jaag je deze ontwikkelingen aan, maak je concrete voorstellen tot vernieuwing en verbetering, en zorg je voor realisatie, waarbij je te allen tijde de organisatie meeneemt in de ontwikkeling.

Waar ligt voor jou de uitdaging?
Je werkt aan verdere implementatie, doorontwikkeling en borging van het Klant Zaak- en Archiefsysteem.
Je neemt deel aan projecten in de rol van projectleider, adviseur of regisseur. Je analyseert vervangingsvraagstukken op het gebied van applicatie- en datalandschap. Deze vertaal je naar concrete projecten en wijzigingsvoorstellen.

Je creëert draagvlak voor de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorziening zodat de business deze veranderingen ondersteunt. Samen met de lijnorganisatie zet je, complexe problemen om in concrete en uitvoerbare oplossingen. Je signaleert tijdig knelpunten en lost ze proactief op.
Je bent continu alert op ontwikkelingen in de omgeving om deze naar verbetervoorstellen te vertalen. Denk hierbij aan: wetgeving, technologie, bedrijfsvoering, informatiebeveiliging en privacy.
 

Function Requirements

  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau;
  • Je bent een generalist, breed opgeleid en daardoor in staat om een probleem vanuit diverse invalshoeken te bekijken.
  • Je hebt grote affiniteit met informatie management. Je hebt de power om concrete resultaten te boeken. Je hebt het lef om de waarom vraag te stellen en bent proactief;
  • Je durft initiatieven te nemen en weet als geen ander je verbindende karakter in te zetten om mensen mee te krijgen en te enthousiasmeren.
  • Je bent resultaatgericht, communicatief vaardig en durft grenzen op te zoeken.

Job conditions

We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 11 (maximaal € 4.859,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 
Je krijgt daarnaast bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.
 

Contact information

Ben je enthousiast geworden, reageer dan direct online! Wil je meer weten neem dan contact op met Joyce Verschoor, 078 7704177.

Na 18 augustus kan je voor meer informatie contact opnemen met Roeland van der Gugten (Data Adviseur) via 078 7704701.

 

Apply now